SHARING IS CARING :)

UIA + Belajar + Bisnes = Lupa nak update ! =')

2393 Silent View[s]
Pabila Qis Berstory....
12/12/2012
Assalamualaikum ! Wacaa Cakk! :D:D
Uwah uwah uwah ! Lame sunggoh tak update makcik baqis ni.. ! Rase mcm dah tak tahu pulak macam mana nak mencoret-coret n merapu serta menyenget dalam blog ni ! hahaa XD .

Oke hari ni hari yg sangat chantik , sangat best , sangat cool lah nak bercherita , sbb mmg macam2 laa nak merapu ni , mana tak nya , dah 9BULAN woo tak online buku pink ku ini ! Ngee :D:D . Haa back too ayat td , kenapa hari ni hari yang sgt best ekk utk bercherita ! :D Haa tengoklah tarikh hari ni ! 12/12/12 !!! Hanya dtg sekali je tau chance mcm ni , sebabnya lepas ni ada lagi ke tarikh 13/13/13 ? 14/14/14 ? Dah tak ada dah.. So lets story morry ! ^,^

Haiyyaa macam mana ek nak start ? Hihi :D:D . Jap-jap pk ! pk ! pk ! Hahah.. 
Oke sebenarnya sekarang baqis dah ada kat UIA !!! Alhamdulillah ! (haa ape korang pk tuu , 'mesti dak tudung labuh ni') .. :) . Belum sampai masa lagi kot nak pakai lagi . ;) Kat sini baqis ambik kos allied health science means nanti boleh jadi cam doktor jugak ! cumanya kita opis hours! yippe ! sukasukasuka  <3

Sebelum tu baqis dah dapat UTP kos electrical engineering ! whoa....my dream tu ! sgt tak expect pon baqis dapat tau ! Tapi mungkin rezeki & mungkin ujian ! sama ada nak ke utp atau pon uia :):) . n now I got de' answer why I'm right here-uia :) . Thanks Allah n so to my parents n everyone that support & alert about my choice ! muahmuahmuah dlm hati kat korang ! :D . Sebab tulah kita tak sempat nak berstory kat sini, sbb bz sgt ! Yeke? Hehe.. Sampai lah sekarang , baqis tgh cuti utk 3 bulan ! tapi dah tinggal sebulan je lagi nak coti.. aloo.... Jadi nya baqis kenapa tak update lagi blog , kata dah cutikan ? Hehe . Sbbnya tgn ni sibok jugak dgn BISNES !!!............. ^,^

Haa nak tengok ape bisnes ape yg baqis buad ??? :):) ..
Jom lajulaju tengok kat sini --> www.facebook.com/queensites.glamourista
ataupon kat bawah ni baqis nak jugak selit sikit apa yang baqis bisneskan tuu sampai  busy sangat2 tuu kan .. Hahhaha suka betul perli diri sendiri ! XD

STARTER KIT + TUTORIAL!
*utk yang nak belajar buad keychain , brooch & hiasan yg comelcomel *
Sekakarang tgh harga promot RM29 utk 10 org! Harga sebenar RM37 tau.... :)
Kat bawah ni contohcontoh  keychain yg boleh buad dari starter kit ni..





Yang ni item tambahan utk sesiapa yg nak saja ! Hanya RM6 utk 5pcs kain polkadot cotton ni !
Saiz dia 33cm x 33cm ;) Stok sangat terhad.. Nak beli yang ni saja tanpa starter kit boleh :):)

Handmade Brooch ! PIN BUNGA SAKURA :):)

Handmade brooch ! PIN TANIA tak silap sbb byk sgt nama nak ingat . hihi

Alpha Lipid SD II !!! Haa sapa tak tahu produk ni kan ? Baqis jual hanya  RM170 tau !
Alpha lipid SD II + FREE SHAKER + FREE POSTAGE !!! :)
Kalau harga jualan luar RM180 tau , jimat RM10 ! :):)

Jubah @ Abaya @ Baju Kurung !
-Haa baqis ade jual jugak harga hanya dari RM60-RM140-

Antara blaus yg ada :):)


*Haa banyak kan yg aqish bisnes .. yeke ? Belom banyak kot..tapi tak tahu lah kenapa busy sgt baqis ni haa.. hehe.. Nak kata dah jadik suri , belum lagi rasanya ! :D . Kalau nak tengok lagi byk design n item2 nya , singgahsinggah kat situ situ sana sini -----> www.facebook.com/queensites.glamourista !

<3<3<3 Mekasih ! Sygg buku pink ! :D:D :):)
Asslamualaikum ! ^,^ Jumpa lagi !







 



Result SPM 2011 Sekolah Baqis adalah result TERBAIK dalam negeri pahang ?

2393 Silent View[s]
Pabila Qis Berstory....
20/03/2012

Assalamualaikum ya habiibi ya maulana ! hehe :))
Oke..oke..oke.. sila julingkan mata anda kat pensil tu..
*SPM CANDIDATE 2011* awuuu........ !
Tarikh keramat yang memang dinanti-nanti ditunggu-tunggu dan diagung-agungkan adalah esok ..! 21/03/20112012 
Aguguu.. rase macam baru 17 saat habis paper akhir spm tau tak ! Sekarang dah tinggal 17 jam 17 minit 17 saat lagi nak amik result ! Ayoyo..... !

Yang lagi seramnya , kemkawan Baqiss Cohmott sume daa dok siap mimpi-mimpi bagai lagi ... Tapi si baqis ni haa tak reti-reti nak mimpi.. aduss.. tapi tak pe, ade geng ! sebab cik kak nurul afifah pun tak mimpi pape. hemoh-hemoh.. jangan nanti belum jejak kaki kat dewan aku ngan pipahh daa guling-guling hindustanhe kat depan tmk !  Tak pasal-pasal masuk wad . Haha ! Lau masuk wat biasa je takpe . Takot pulak kene campak wad *kurang Sihat* . Hehe :) . Ayat pedas sikit wad sakit g*la . Ayoyoii....

Belum abis terkezutt pasal nak amik result esok.. tetibe tadi dapat berita tergempar dari my sista merangkap tempat aku jerit-jerit n personal assistant aku yang jugak bersekolah kat ex-skul aku iaitu *SMART-SMK Abdul Rahman Talib Kuantan* , yang mana skolah aku dapat capai kepetusan TERBAIK dalam negeri pahang !  Ya Allah ! Memang terkezut beruk mawas n bigfoot betul aku time tu .. Tapi betul ke ? Kalau betul, Alhamdulillah yang amat-amat sangat..! Tapi memang sangat-sangat susah nak percaya , sebabnya batch spm 2011 adalah batch yang tersangat-sangat NAKAL ! Hehe . Yang ni betul-betul , tak tippu tau . :) 

Yang lagi tak tahannya , ada lagi khabarnya yang si pemberita TV3, RTM , n TV9  nka datang sekali ! HAA?!!! Bia beto..? Memang terkanjat tahap sawan kot ! Sabau jela.. Oke bawak ngucap baqis, sabau , sabau . Hehe . Yang penting esok akan tibe ! :) So betul tak betul akan tau esok ye .. :)

Oke.. dok potpet ni .. dah tak sedar pulak lah ye dah kul 7 pun ! Maknenya tinggal lagi 17 jam je lagi! Amma pa , takotnye ....! Haha . *Tipu-tipu, belum rase lagi lah ! :P * 

Sekarang nak stop dah laa.. sebab, ade janji ngan membe yang ber'sms : 
 
Salam . Malam selasa, malam sebelum amik result , kite baca yassin serentak , pada pukul 8 malam di rumah masing-masing . Takpe lau tak serentak asalkan niat ikhlas terhadap Allah SWT . Sebarkan pada calon spm 2011 yang lain ye.. :) 
Piss..korang pun buat lah k ? Mane tau kebesaran Allah kan ? :)

Assalamualaikum semua.. :)
Gudluck ! n All de' best korang..  ;)

Piss..
Baqis xtau nak wat title ape kat atas tu.. 
so hentam karoma saja lah..
bukan action tau ! :)





Syok Balik Kampung ! Paling syok "onyang" bagitau rahsia awet muda ! :D

2393 Silent View[s]
Mek Kuntum Berstory....
19/3/2012

Assalamualaikum ! (Jawab - jawab ! :] )
 Haloo maloo sume :)
Waduh-waduh gawat ni , dah 4 hari tak on9 , 
ade gaya cicak kobing mati tercekik kek dah blog den ni haa.. Hehe ;)
Sian kau, nasib idup lagi.. meehee :)) 
Yang bebeno-nya , den balik kampunggg ! Sampai tak ingat langit !Haha :D
Sebab lama tak on9 meh terjah sini ramai-ramai ! 

Yang penting nak bagitau ni !!!
 ada orang rindu baqis busuk masem payau lah !
Suka gittuuu.... Hahah :)
Ace tengok kat bawah ni haa lau tak caya.. Hehe 
Jangan jeless daa.. Ngeh3 ! X)


**Tak kisah hang nyebok, den sukoo ! Hekhek :P ** 

Cube nengok sat tajuk kat atas tu haa..! meehee..
Rahsia awet muda ?! Haa ! Sape tak mau kan jadi awet muda ! Meletopp gituu.. haha :)
*Ehh kau ni baqiss.. cepat laaa bgtau ape rahsia nya !*
Coklat la ! Ape lagi, kankankan ?  coklat mmg dari zaman tok kadok dulu dah memang famous amossaa lah die nye khasiat yang macam-macam tuh . Mesti korang cam ape , macam mane n gimana nak gunakan coklat sebaik mungkin , kan ? Lau korang tamo tau , nak gak bagitau . Meehee :))) . Sebelum tu jom jalan-jalan situ|sana|sini .

Coklat yang yummy-dummy ni bole wat :

  • Skrub Madu
  • Masker 
  • Mandian Sabun !
Semuanya untuk kesihatan Kecantikan Kelembutan n Keserian
Kulit Kita yang halus malus ni.. Ngeh3
Lets go bebehh , Cik baqis mau ajar macam mana nak buat skrub coklat madu yang macam *Kau Memang De' Bomm ! * :))

  • Cara Buat Skrub Coklat Madu
 Campurkan 10 gram 1 sudu makan madu , 12 gram koko tulen , 2 sudu makan minyak badam & 5 gram gula . *Dalam satu bekas yang sama tau*

  Kacau sampai kesemua bahan yang dicampur tadi menjadi sekata & licin . * Make sure tak ada sebijik pun ketulan-ketulan yang tak hancur k ? * :)

  Lepastu , Lumurkan dekat muka dengan menggunakan hujung jari saja . *Jimatlah sikit , tak delah membazir kan ? Hehe * :D

  Sambil tu , buat urutan ringan (perlahan & cara sapuan membulat keatas) selama 2-3 minit !
(Jangan terlampau lama, nanti kulit boleh kecutt ! )

  Akhir sekali bilas dengan air SUAM ! :) * Selesai.... ! *


Itu saja ?! Iyaa lah.. Itu saja.. senang je kan ?
=DONE= :)
Selamat ber'skrub ! Hehe


Pisss... Yang Masker & Mandian sabun tu..
lain mase k ? :)
Oke sampai sini dulu lah.. udah capekk ! Hehe
Adioss.. ! Ma'a'salamah ! :))
Baidewey...Mekasihhh Singgah ! 

Lau dah baca jom redah sini pulak..
terjah sinun pun bisa dong ! :)




SEGMEN : saya nak blogger card by fatimah Azzarah

2393 Silent View[s]
Gadis Kuntum Berstory....
13/3/2012
Assalamualaikum !
Elloo semmua ! :)

Wuuuu.. Sejukya lah ! Menusuk-nusuk sampai ke tulang sumsum bagai nak pecah urat-urat... Hujan sedari tadi tak berkesudahan *cewah* . Huh ! Lau dapat tidoqq ni memang mimpi sampai paris la a aku jawabnya... Almaklum lah hajat tak sampai-sampai lagi nak sampaii sana , roh den je dapat pergi, pon jadilah . Hekhek .. :)

Ahha ! Sedang si Balqis dok scroll-scroll blogg dia yang tengah melalak lagu hindustan , tetiba mata terjuling kat shoutbox . Alamak ! aku diTAG lagiii........ *Haihhh...sayang betol kat dia !* :)

Hmm Babaaab kangggg ! Hehee :)
Oooo.. Sesedap raase kuah asam lakse je ye..! Hehe . Takpe tu tande + bukti  + evidence yang Cik Balqis Disayangi dan diingati & dihargai ! *Ops ! Mengadalah kau balqis* haha .
Jom Mule segmen :)


Macam biase :)
Klik Banner to Join ! :)


Segmen Kali ni pasal Blogger Card ! Yehhhh... cun gittuu.. Hehe . Ape tu ek blogger card ? Haa korang tau tak? Alaaa yang kemek-kemek not bujur-bujur , bersegi-segi sikit :)  macam kad ATM tuh  ! Hehe . Ni haa meh den tempekkan contohnye . Tarraaaa.......


Sape penngemar fanetik ungu , silaa angkat kuku ! Hehe ;)
Comey ryte ? Sape suke jom join :)

Border : Pink lembut 
Doodle : *Kat bawah* Hehe Jangan Gelak tau ! :))
Nama : NurBalqis [ellyQis]
Umur : 18 Tahun
Alamat : Pahang, Malaysia



 Taggie ? Mangsa ? Hehe ..
****Dan Semua yang baca entry ni ! Hahaa :) *


=DONE=
Syukkron Jazzilan :)


SEGMEN : Saya Nak Doodle Apit

2393 Silent View[s]
Potpet Mek Kuntum....
13/3/2012
Assalamualaikum !
Anybody home ? Hello ? =)
Tarrraaaaa.... ! Segmen lagi !
By Miss World ! :))
Haa Jangan main miss world lagi tau !*Ececehh*


Ni lah Header Miss WOrld Tu . hehe
*Klik Oke nak ke beloogg beliau =)*

Back to Segmen ! :)
So mai na kita join ! :)


*Klik BANNER tiutmiut ni lau nak join k ?*

 
Nama : Qis
Warna Feveret : Pink Putih :) 

Taggiee Pulak Ye ? ✿ ‿ ✿

Datin | PuanSri | Ratu


Sekian Saja ! 
Muco Muco Muco Grasias ! :)



Segmen : Jom Kumpul Link Untuk Blogwalking

2393 Silent View[s]
Pabila Tangan Mek Bunga Mencecah Tetikus....
12/3/2012
Assalamualaikum !  :)
Halu Halu Halu *evibadi* ! Cewah ! :D
Ni mau cerita ni , hari ni jalan-jalan sikit ,
tak sah lau tak jumpa segmen.. 
Ni nak tayang sikit segmen Yang cool Gittuh :))
dapat dari belloqss MissZaaty

Waccaa ! Sape Suka Pink wajib Klik banner ? *Heheh*


Nak Join ? * Klik Banner * 

This tomeytomey segmen brought tuu you by  Nabila Medan 
Syarat-syarat die ? Ape ekk ? * CopyPaste Aja*
1. Follow Blog Ini? Yes,untuk perkembangan seterusnya.
2. Buat Entri? Yes.
 Title - Segmen : Jom Kumpul Link Untuk Blogwalking!
 Letak banner comot tu dan link kan semula kesini
 Tag? Terserah :)
 Tarikh Tutup 12 March 2012 Jam 6Petang
 Publish Entri Anda
3. Sent Link Entri anda ke kotak komen di entri ini sebelum 12 March 2012 Jam 6Petang iaitu esok
4. Sebarang perubahan akan diberitahu kemudian.
5. Semua Link Akan DiHimpunkan Di Entri Lain Esok setelah segmen ni tamat


Tagging ? Yehh Magseku kali ni.. JengJengJENG! 
| Miss FarahFauzi  |

Simple Right ? Oke ! 
=DONE!=


Wish me luck ! 
*Wee!~*
✿ ‿ ✿





Freebies : Divider Bawah Post ツ

2393 Silent View[s]
Pabila Tangan Mek Bunga Mencecah Tetikus....
11/03/2012


Heenidia freebiess yg tak brape nak menjadi. Hehe  
Sukesuki meraban plus kebosanan .. so inilah hasilnya.. wiwi .. 


http://3.bp.blogspot.com/-99mhB-dYcWk/T1x-l3P-EHI/AAAAAAAAAgQ/kH6V1LGxj5Q/s1600/Untitled-12.png


http://1.bp.blogspot.com/-vj3JRLIWe9c/T1x-EknHU7I/AAAAAAAAAgA/deiPhqS1tPc/s1600/Untitled-3.png


http://2.bp.blogspot.com/-4ogLtmhTJOI/T1yACfGA_tI/AAAAAAAAAgg/0eC-0rwIUXE/s1600/Untitled-5.png freebi



http://2.bp.blogspot.com/-m4AiWlZd4gk/T1yAbMrAHnI/AAAAAAAAAgw/cI5MAL7TZ7k/s1600/Untitled-11.png


http://2.bp.blogspot.com/-Jm1jPUsmtkc/T1yApVKNObI/AAAAAAAAAhA/1z3VNApBfLE/s1600/Untitled-4.png



http://4.bp.blogspot.com/-PwaR5Jc5kcM/T1yA2iqmc3I/AAAAAAAAAhQ/RTNFgqfX3cg/s1600/Untitled-9.png


Sesapa yang sudisudi nak hambek freebies yang
tak berapa ohhsemm n hemsem ni, sila silakan lah  
Don be shy shy . Hehe . 
Yang penting : Mekasihh !
✿ ‿ ✿


Segmen : Blog Reviewing By Haruno Hana ツ

2393 Silent View[s]
Pabila Tangan Mek Bunga Mencecah Tetikus....
10/03/2012
Assalamualaikum semua !
ツ Hupp ! Haa sekang ni tepat jam telunjuk 12.07am! 
Haii dah macam rusa tomey kelawar dah Cik Qis kite kankankan? Lalala~
Tadi tengah tengah syiok berBLOG WALKING kat blog
terjumpa ngan segman yg "macam bess je" ;)
Teruje jup ! Awww! :D

Segmen ape ekk agaknye tu ??? Mesti tertanya-tanya kankan kan?
Macam mane tak tertnya kan, kite ta btwu lagi ! Hehe :)
Nhe dia : Segmen Blog Reviewing By Haruno Hana Lah !
 Okeokeyy tanpe buangg mase n time , kite mau view sini jup !
Nhe nak tempek cikit banner tommeyy beliauus..

***Chantekk kan banner dia !Aumm  ! Pinkk ~ I Loikee ! ♥ 
 
ツ   Sesape suke silahh joinn k ? :))

Now time tuu taggingg! Haa! Nasibb laa sape kene yee .. Hehe :))

    Ina Noorlina

Done ! :DD
Siapp sudaa.. Now turn u'alls pulakk laa :) 
Mekaseyyh ✿ ‿ ✿


Dapatkan URL Gambar ツ

2393 Silent View[s]
Pabila Tangan Mek Bunga Mencecah Tetikus....
09/2/2012
Assalamualaikum! HolaHola (!
ツ Ahha ! Tutorial lagi !
Hari ni Qis nak tempek kat sini plak kan,
macamana nak  dapat URL gambar  dengan cara yang ringan k! :)
Tak payah pun nak upload2 dekat photobucket dulu ke,
kat imgur ke @ kat mane2 lah yg sewaktu dengannye :)) .. 
n yg paling thumbs up, gmbar tu taklah jadi berat sangat
bila nak load lagi2 yg suke tempek macam2 tu..
Nampak mende kiut miut trus nak tempek . Hehe ! :)
Kalau ada yg mcm tu. 
Oupp! Tak dapat elak, kita GENG la ! 
Tutoo kali ni reQuest dari Miss Purple Enigma :)

Caranya : (Template Designer)
1.Pergi kat = New Post 
2.Upload gambar yg korang suka macam ni haa..
*Pastikan dalam keadaan Compose . Pastu Klik Insert image (kotak merah)
3.Klik Choose files(gambar korang) pastu add selected ,akan jadi camni kan..
***Tekan Right Klik.. Pastu ,
Bagi pengguna Google Chrome = "Copy Image URL"
Bagi pengguna Mozilla plak : "Copy Link Location"


^DONE^
=DONE=

So Itu Saja Pece Mem (!)
 ◕ ‿ ◕


 Si Penulis : QisSaje :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...