SHARING IS CARING :)

Tutorial : Centerkan HEADER

2393 Silent View[s]
Halluu sayngg sayangg sekalian !
Awwh ! Harii yg sgt sgt sgt slow la hari ni..........
So sbub harii ni sgt slow rase sempat Qis nak buad tutoo!

which about : How to center kan u'all punya Header



Ohkey ! sekarangg ikut this steps k ? good !


1. Dashboard > Design > Edit HTML

2. Tekan Ctrl + F serentak . Pastu cari kod


/* Content


3. Then copy code kat bawah ni & pastekan dekat atas kod " /* Content "


.Header img {
margin-$startSide: auto;
margin-$endSide: auto;
}


4. Macam contoh kat bawah ni ...


.Header img {
margin-$startSide: auto;
margin-$endSide: auto;
}
/* Content
----------------------------------------------- */


5. Chopp! Preview dulu tau ! Kalau menjadi SAVE ajee dong! :))


Selamat Mencube ! Happy Try an Error ! Hehehh



2 00 Orang PotPet Kat Sini ツ:

Purple Enigma said...

Fuh, lama dah fikir macam mana nak buat. Thanks!
Bertapa dengan tok guru mana nak belajar semua ni?

qisseesecrets said...

Tersangat welcOme ツ
tulah pasal betapa sampai bengkak2 bijik mata dok nengok kod2 ni kat blog systa n bro n senior2 yang mmg thumbs up la! ツ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...