SHARING IS CARING :)

Tutorial : Ubah warna HIGHLIGHT !

2393 Silent View[s]

Salam semua !

Oke now.. Qis nak sharing pulak mcm mane nak tukarkan warna highlight !
Macam gambar kat bawah ni yg dibawa ekssklusiff dari cikk lyssa :D

Kan salu warna hightlight warnenye biruu..... Nampak tu skrg da jadi warna pink! Aww!
Nak warna laen pun boleh.. ikut sukesuki korengg la k ?



Ikut step kat bawah ni k ?


1. Dashboard > Design > Edit HTML

2. Tekan Ctrl + F and cari code

a:link {


3. Copy pulak code kat bawah ni & paste kan dekat ATAS code "a:link {"

::-moz-selection {
background:#000000;
color:#FFFFFF;
}

::selection {
background:#000000;
color:#FFFFFF;




**Yang Warna Merah tu boleh tu boleh tukar dgn warna fevret korang ! Kat SINI

Oke ? Daa beress ? Bole laa SAVE ! Lau menjadi bitau k !? :))


Selamat Mencube !!!


credit : Lyssa


2 00 Orang PotPet Kat Sini ツ:

Qissherry (Qis Design) said...

blurp blurp !mekasih deh !
oke ! Pasti follow! ◠◡◠

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...